מהפכת הכלים הבלתי מאוישים קרובה מתמיד מהפכת הכלים הבלתי מאוישים קרובה מתמיד

מהפכת הכלים הבלתי מאוישים קרובה מתמיד

ברית אלמוג

בכנס השנתי לרובוטיקה ימית הוצגו החידושים האחרונים בתחום הכלים הימיים הבלתי מאוישים

"2017 היא השנה של הכלים הבלתי מאוישים בזרוע הים", הכריז ראש מחלקת תקשוב, אל"ם גיל בן-עמי, בכנס השנתי לרובוטיקה ימית. הכנס נערך אתמול בפעם השביעית בהובלת זרוע הים, והשתתפו בו נציגים מהתעשיות הביטחוניות, מהאוניברסיטאות השונות ומזרוע הים. מטרת האירוע היא לחשוף את הפיתוחים והגילויים האחרונים בתחום הרובוטיקה הימית, החל מכלי שיט לא מאוישים חדשים ועד למחקרים על יכולות הרובוטים הימיים וכיווני ההתפתחות העתידיים של התחום.

"הרובוטיקה הימית מהווה הזדמנות לעידן הבא של זרוע הים, ומטרתה היא להעשיר ולפתח את הזרוע", הסביר אל"ם גיל בן-עמי. "לתחום הכלים הבלתי מאוישים יש מקום חשוב בשאלה 'איפה נהיה ב- 20-30 שנה הבאות?', ולכן אנחנו משקיעים בפיתוח טכנולוגיות ויכולות חדשות. כמו שאר העולם, גם זרוע הים מתקדמת לכיוון האוטומטיזציה של משימות שבעבר נעשו בידי אנשים. אנו נמצאים בצומת מאתגרת בפיתוח התחום הימי, ולכן אנו משקיעים בפיתוחים על מימיים ותת-מימיים שעתידים להניב תוצאות בשנים הקרובות".

 עתיד התחום הימי נמצא בתחום הכלים הבלתי מאוישים, כאשר בציים רבים ברחבי העולם כבר משתמשים בסוגים שונים של רובוטים למשימות צבאיות שונות. זאת בדומה למהפכה שעבר חיל האוויר בתחום הכלים הבלתי מאוישים, במהלכה חלק רחב מהמשימות נעשה כיום בידי כלי טיס הנשלטים מרחוק. בפיתוח תחום הרובוטיקה הימי משתתפים חוקרים מהאקדמיה, קצינים בזרוע הים והתעשיות הצבאיות, מתוך הבנה שלרובוטים ימיים משמעות רבה בחקר המעמקים ובפעילות צבאית בעלת סיכון חיים מופחת בשעת מלחמה.

 "זרוע הים אמונה על הגנה של שטח ימי הכפול משטחה היבשתי של מדינת ישראל", אמר מארגן הכנס וראש תחום אוטונומיה, רס"ן ד"ר אורן גל. "על הזרוע להגן מפני איומים על-מימיים, טילים ואיומי צוללנים, כאשר בעתיד חלק ממשימות ההגנה יעשו בידי רובוטים ימיים. בציים זרים פועלים כלים לא מאוישים בתחומי מיקוש, פתיחת נתיבי שיט, חילוץ והצלה באזורים בעייתיים ועוד, וזרוע הים רואה זאת ולא נשארת מאחור".

loading...