רב"ט תמר כהן לא תיארה לעצמה שמשמרת אחת בצהרי שבת תהפוך לאירוע מכונן בתפקיד שלה, כבקרית שליטה ימית אך זה קרה
אצל בקריות השליטה הימית אין רגע דל - חיילות המערך לוקחות חלק פעיל וחשוב בהגנת הגבולות הימיים של מדינת ישראל ובעלות תפקיד משמעותי בביטחון השוטף - בשגרה ובחירום, עשרים וארבע שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע.
רב"ט תמר כהן, בת ה- 19 ממזכרת בתיה, משרתת כבק"שית בבסיס אשדוד. היא התגייסה בנובמבר 21' ומעידה כי בתחילת השירות לא ידעה לאן היא נכנסת ומה צופה לה התפקיד, דבר שהעלה בה המון חששות. "ההתחלה לא הייתה קלה עבורי, פתאום להיכנס למקום חדש, עם המון בנות ותפקיד שהוא בהחלט מאתגר, היה קשה", מספרת רב"ט כהן. "כשנכנסתי לתפקיד והגעתי לסדיר, אבא שלי אמר לי משפט חשוב - 'גם אם עכשיו קשה, יכול להיות שתהיה לך את הזכות או את ההזדמנות להציל חיים של בן אדם, וזה יהיה שווה לך את כל השנתיים של השירות'. המשפט הזה ליווה אותי כל השירות וקיבל משמעות חדשה השבוע".
זה קרה בשיא המשמרת בצהרי שבת. רב"ט כהן זיהתה באמצעי המערכות, מטרה שהייתה נראית לה שונה בנוף. "הייתי אחראית על אזור הרצליה-תל אביב ובסוף השבוע יש המון כלים שיוצאים לים, המון אזרחים שיוצאים עם כלי שיט פרטיים לים. זה היה יום מאוד עמוס, היו המון מטרות בים ופתאום הבחנתי באזור המרינה בתל אביב, יש מטרה שלא נראית כמו כלי שיט, משהו בה היה נראה לי לא הגיוני והחלטתי להתמקד בה ולהבין מה קורה שם".
"ישר עדכנתי את האחמ"שית שהייתה איתי וניסינו להבין מה אנחנו רואות. באיזשהו שלב הבנתי שאני כנראה רואה כלי שיט שהתהפך. לסירה יש צורה של מן קערה וראיתי משהו שנראה כמו קערה הפוכה. הודעתי לכולם שאני חושדת שאני רואה כלי שיט הפוך וישר ביקשתי להזניק כוחות שיטור ימי. בהמשך להסתכלות, ראיתי משהו שחשדתי שמדובר באדם טובע, והוספתי לדיווח שככל הנראה יש אדם לצד הסירה והוא עומד לטבוע", היא משחזרת את הרגעים הדרמטיים.
דיווחה של רב"ט כהן התברר כנכון ובאותם רגעים התחיל מבצע חילוץ שאורך בפועל דקות בודדות, אך קריטיות ביותר לחייו של האדם שהתהפך עם סירתו. בסופו של מבצע החילוץ הצילו את הבן אדם שזכה לחזור הביתה לחיק משפחתו בריא ושלם.
"הרגעים אחרי היו נפילת מתח בשבילי. התחלתי לבכות ופתאום קלטתי את גודל הדבר והמשמעות של מה שבעצם קרה", נזכרת רב"ט כהן ברגעים שאחרי ההצלה, "הצלתי לבן אדם את החיים - זה משהו חריג שלא קורה כל יום. המפקד שלי והמפל"גית שלי שיבחו אותי והחמיאו לי על התפקוד והתפעול של המקרה, זה היה מאוד מרגש. אני אומרת תודה לאלוהים שהייתה לי את ההזדמנות ואת הזכות להיות חלק מהאירוע הזה ולהציל לבן אדם את החיים וגם למשפחה שלו - הם יזכו לחיות איתו ולהמשיך להיות חלק מהסביבה הקרובה שלו. זה משהו שאני לא אשכח כל השירות וגם כל החיים. אם יש סיבה שבגללה התגייסתי, זה בשביל הדברים האלה - להגן על מדינת ישראל ועל האזרחים שלה. זה פשוט מטורף, לא יודעת באמת איך להכיל את זה", היא משתפת.
"עברתי פה הרבה משברים, רגעים טובים וחוויות. כשהתגייסתי, לא הבנתי התחלה לאן אני נכנסת והיום, אני מבינה שהתפקיד שלי הוא זכות ענקית. לפני כחודש, כשהציעו לי להתקדם להיות אחמ"שית, שמחתי מאוד זה וישר הסכמתי - אני חושבת שזה תפקיד חשוב וגם המקרה הזה, גם לי להבין כמה משמעות יש למקום שלי כבק"שית, ולא רק למקרה הזה פרטנית", מספרת.
תפקיד הבק"שית הוא אחד מהתפקידים החשובים ביותר בצבא, בתפקיד הזה משרתות הבנות שאחראיות על ביטחון הגבולות הימיים - פשוטו כמשמעו, הן העיניים של המדינה ברחבי הים. בזכותן, נשמר ביטחונם של אזרחי המדינה. "יש חשיבות לתפקיד הבק"שית, בזכותו אנחנו מצליחים לשמור על הגבולות הימיים, על הלוחמים שלנו שנמצאים בגזרה הימית ובעיקר - על אזרחים שנמצאים כל יום בים, בכל השנה ובכל שעה. 18 שנים חייתי פה ושמרו עליי, עכשיו הגיע הזמן שלי לשמור במשך שנתיים על המדינה ולתרום לביטחון האזרחים בה".
עוד כתבות בנושא