מתכונים מהגלים מתכונים מהגלים

מתכונים מהגלים

אגם תותחני

הספינות שלנו דרושות לאנרגיה ודלק על מנת לנוע וכך גם הלוחמים שלנו שהדלק שלהם הוא האוכל. רגע לפני כניסת החג והשנה החדשה שבפתח אספנו מספר מתכונים מספינות הזרוע

רס"ב י' - צוללת אח"י רהב

מנה: מלבי תפוח בדבש (פרווה)
כמות: 6 מנות
מצרכים:
בסיס -
1 פחית חלב/קרם קוקוס
½ כוס דבש
¼ כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא סוכר
⅓ כוס קורנפלור
כוס מים
רוטב -
2 תפוחים
¼ כוס תרכיז תפוחים
¼ כוס סוכר לבן
2 כפות מיץ לימון טרי

אופן הכנה:
1. מרתיחים בסיר בינוי את החלב/קרם קוקוס עם ½ כוס הדבש, ¼ כוס תרכיז התפוחים ו-½ כוס מים.
2. מערבבים בקערה נפרדת ½ כוס מים ו-⅓ כוס קורנפלור עד שאין גושים.
3. כשנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים לסיר בהדרגה תוך כדי ערבוב.
4. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש.
5. מחלקים את התעובת לכלי הגשה אישיים כשהיא עדיין חמה ומניחים לצינון. מעבירים לאחר מכן למקרר.
6. חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות.
7. בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ- 10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים
8. מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר.

 

סמ"ר גן זכריה - סגן מפקד דבורה 833 פלגה 916

מנה: פאי רועים
כמות: 12 מנות
מצרכים:
20 תפוחי אדמה בינוניים
8 בטטות בינוניות
2 חבילות בשר טחון
2 בצלים בינוניים או אחד גדול קצוצים דק
גזר גדול אחד קצוץ דק
2 גמבות קצוצות דק
פלפל חריף אחד קצוץ (לאוהבים)
סילאן
2 כפות רכז עגבניות
חצי כוס חלב סויה (לא חובה אבל מוסיף)
פירורי לחם
שמן זית
3 שיני שום כתושות
תבלינים (על פי טעם אישי)

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות
3. מכניסים לסיר ומביאים לרתיחה (לשמור 3 תפוחי אדמה בצד).
4. מרתיחים עד שמתרכך לגמרי, בינתיים מתחילים עם הבשר.
5. מחממים שמן במחברת ומוסיפים את הבצלים, גזרים, גמבות והפלפל החריף. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף.
6. מוסיפים את השום, לאחר חצי דקה מוסיפים את הבשר ורכז העגבניות ומערבבים היטב, על מנת שהבשר יהיה מופרד.
7. מוסיפים תבלינים ו4-5 כפות סילאן, ממשיכים בבישול ובערבוב עד שהבשר מוכן.
8. כשהתפודים והבטטות רכים, מרוקנים את המים ומועכים לפירה.
9. מוסיפים - תבלינים (מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט), חלב סויה על מנת שיהיה מרקם רך ואחיד וממשיכים למעוך עד לקבלת המרקם הרצוי.
10. משמנית תבנים גדולה ובעזרת כף מפזרים במריחה את הפירה בשכבה אחידה, מעל שכבת הפירה מוסיפים שכבה אחידה של הבשר (חשוב שלא יהיו מקומות ריקים בשכבות).
11. חותכים את תפוחי האדמה הנותרים במנדולינה (כמו תפוצ׳יפס) ומרצפים מעל הבשר בשכבה אחידה שמכסה את כל התבנית, ומעליה מפזרים קצת פירורי לחם ורוזמרין.
12. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה, מוציאים, פורסים ומגישים.


רס"ל איתי אלוני - אח"י קשת, ספינת טילים מדגם סער 4.5

מנה: מג'דרה
כמות: 40
מצרכים:
4 קילו אורז
1 קילו עדשים ירוקות
5 בצל
10 שיני שום כתושות
תבלינים - כמון, מלח, פלפל שחור
6 ליטר מים

אופן הכנה:
1. משרים לילה לפני כן את העדשים
2. שוטפים את האורז
3. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל שום כשמשחימים מוסיפים את האורז לכמה דקות של טיגון.
4. מוספים 4 כפות כמון, 4 כפות מלח, מעט פלפל שחור, מערבבים היטב.
5. מוסיפים 6 ליטר מים
4. מוסיפים את העדשים
5. מבשלים כרבע שעה עד שהמים והאורז באותו הגובה

 

loading...