ספינת הטילים אח״י עצמאות, מדגם סער 6 ביצעה יירוט מוצלח במסגרת ניסוי באמצעות מיירט ארוך טווח ‘LRAD’
זרוע הים של צה״ל, מפא״ת שבמשרד הבטחון והתעשייה האווירית השלימו השבוע בהצלחה ניסוי יירוט באמצעות מיירט ארוך טווח - ‘LRAD'.
ספינות הטילים של זרוע הים - מדגם סער 6, שבמהלך מלחמת ׳חרבות ברזל׳ הוכרזו כמבצעיות, הינן ספינות בעלות מעטפת הגנה אווירית רחבה הבנויה ממספר מערכות הגנה קשות ורכות. מערכת ההגנה האווירית ׳ברק מגן׳ והמיירט ארוך הטווח ‘LRAD' מעניקות לזרוע הים יכולת התמודדות עם מגוון רחב של איומים, קרובים ורחוקים.
במהלך הניסוי שוגרה רקטה מדויקת לעבר מטרה אשר דימתה נכס אסטרטגי בים, מערכת ׳ברק מגן׳ גילתה, עקבה וסיווגה את המטרה כאיום והשלימה תהליך יירוט מוצלח עד השמדת המטרה. ניסוי זה מהווה למעשה הוכחת מבצעיות וכשירות של המערכת במקביל ללחימה.
מערכת ׳ברק מגן׳ הינה מערכת הגנה אווירית מתקדמת תוצרת התעשייה האווירית, הכוללת מכ״ם המאפשר גילוי של מגוון איומים, סיווגם ע״י מערכת הנשק ויירוטם ע״י מיירט ארוך טווח. המיירט ‘LRAD' בעל יכולת התמודדות עם מנעד איומים רחב בניהם: מטוסים, כלי טיס בלתי מאוישים, טילי שיוט, איומים תלולי מסלול, טילי חוף-ים ועוד.
בימים אלו, בהם צה״ל מתמודד עם מגוון איומים אווירים, ממספר זירות, קרובות ורחוקות, מבצועו של מיירט ארוך טווח מסוג ‘LRAD' יביא לחיזוק יכולות חיל הים להשגת עליונות ימית.
רמ״ט זרוע הים, תת אלוף גיא גולדפרב: "הצלחת הניסוי ומבצוע מערכת הגנה קשה נוספת של ספינות הטילים מסוג סער 6, אשר מבצעות בימים אלו מגוון משימות במסגרת הלחימה - בים תיכון וים אדום, בניהן משימת הגנת שמיים אשר תביא לחיזוק יכולות צה״ל למול מגוון איומים. ספינות המגן ימשיכו להגן על מדינת ישראל, יגנו על נכסיה האסטרטגיים בים, ויפעלו לשמירת חופש השיט של מדינת ישראל ועל הנתיבים אליה".
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "התעשייה האווירית מברכת על שיתוף הפעולה הפורה עם חיל הים ומשרד הביטחון אשר הוביל להישגים מבצעיים ייחודיים של מערכות ההגנה. החברה עוסקת לילות וימים בפיתוח טכנולוגיות המותאמות לעימותים באזור בעת הזו, למען ביטחון מדינת ישראל. ברק MX הינה מערכת הגנה אוירית מתקדמת המתבססת על מיירטי ברק MRAD לטווח בינוני, ברק LRAD לטווח ארוך וברק ER לטווח ארוך מאד. המערכת מספקת הגנה בפני מגוון רחב של איומים, כולל טילי שיוט, תלולי מסלול, בליסטים ועוד״.
תת אלוף יהודה אלמקייס, ראש יחידת מחקר ופיתוח במפא"ת: "ההצלחה המרשימה של היירוט היא תוצאה ישירה של מאמצי מחקר ופיתוח משותפים וארוכי טווח של מפא"ת, חיל הים והתעשייה האווירית:
"פיתוח מערכת 'ברק מגן' והמיירט ארוך הטווח 'LRAD' מדגים את היכולת שלנו להתמודד עם איומים מתפתחים ולספק פתרונות מתקדמים להגנה על האינטרסים הלאומיים של ישראל בים. אנו ממשיכים להשקיע במחקר ופיתוח בים, בתת-ים, ביבשה, בתת-קרקע, באוויר, בחלל ובספקטרום כדי להבטיח שכוחותינו יהיו מצוידים תמיד בטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיספקו להם את היתרון המבצעי-טכנולוגי".