כעבור 3 שנים: לאן הגיעו לוחמי מחזור 18 של קורס סנפיר? כעבור 3 שנים: לאן הגיעו לוחמי מחזור 18 של קורס סנפיר?

כעבור 3 שנים: לאן הגיעו לוחמי מחזור 18 של קורס סנפיר?

ספיר משולם

מפעילות מבצעית או מתפקיד פיקוד, לוחמי מחזור 18 משתחררים היום. רגע לפני פשיטת המדים תפסנו אותם לשיחה על השירות, התפקיד והרגעים הבלתי נשכחים שנחרטו בליב

בדיוק היום לפני שלוש שנים, התגייסו לוחמי מחזור 18 של קורס סנפיר לאחד התפקידים המבוקשים ביותר בזרוע הים. היום הם מסיימים שירות מבצעי מלא בזירות השונות, כאשר חלקם התקדמו לתפקידים שונים ביניהם פיקוד על צרעה, פיקוד בבסיס ההדרכה ועוד.

יחידת סנפיר פועלת תחת פלגות הביטחון השוטף (בט"ש) בשלוש זירות מרכזיות: פלגה 914 האמונה על הזירה הצפונית, פלגה 916 האמונה על הזירה הדרומית הגובלת עם רצועת עזה, ופלגה 915 האמונה על זירת ים סוף (זי"ס). לוחמי היחידה צוללים למשימות ייעודיות, אחראיים על בידוק ספינות סחר ומשתתפים באימונים של יחידות כמו שייטת ספינות הטילים ושייטת הצוללות.

 

 

עם סיום הקורס, לוחמי ולוחמות היחידה משתבצים ביחידות השונות ומתחילים את שירותם על כלי שיט מסוג צרעה. "לאחר הקורס התחלתי את שירותי הסדיר בבסיס אשדוד, והשתתפתי באינספור פעילויות, מבצעים ושיתופי פעולה עם חיל האוויר וזרוע יבשה. הגעתי לזירה בתקופה בה התנהל מבצע 'צוק איתן". בזמן המבצע סיירנו לאורך הגבול הימי עם רצועת עזה בחיפוש אחר ניסיונות חדירה של צוללים לשטח ישראל", הסביר סמ"ר ארז ששון, לוחם ביחידת סנפיר אשדוד.

"אבי היה מפקד בית ספר צוללן, כך שזרוע הים תמיד הייתה חלק מהמשפחה שלי. אבי הפתיע אותי במסע הכומתה, ועד היום זה זכור לי כאחד מהאירועים הכי מרגשים בשירותי הצבאי. במהלך הקורס התחברתי לשותפי לדרך, והיום, שלוש שנים לאחר מכן, אני יכול לומר בבטחון שקיבלתי משפחה שנייה". הוא מספר כי אביו שירת בשייטת הצוללות יחד עם האבות של שניים מחבריו לקורס - סגן איתם לוטם וסמ"ר ירדן גולדשטיין.

 

 

סמ"ר שון שוחט, סגן מפקד סנפיר בזירת ים סוף, החל גם הוא את דרכו במחזור 18 של קורס סנפיר. היום הוא משתחרר לאחר ששירת כמפקד צרעה וכדמות פיקודית. "במהלך הקורס שאפתי להגיע לזי"ס, בעיקר בגלל שרציתי לצלול ולפעול מתחת למים. כיוונתי לצאת לפיקוד מהרגע הראשון. הקורס אתגר אותי ולימד אותי רבות", סיפר סמ"ר שון שוחט. "חזרתי ליחידה ופיקדתי על צוות של כחמישה לוחמים בצרעה 233. היו לי לא מעט דילמות פיקודיות מאחר ופיקדתי על חברי ליחידה, אך נהנתי משירותי ואני מרגיש שהצלחתי לשלב בין פיקוד לחברות. לאחר כחמישה חודשים בהם פיקדתי על הספינה, התמנתי לתפקיד סגן מפקד היחידה. ידעתי שכך אוכל לראות את התמונה הכוללת, ובעקבות כך אוכל להשפיע ולשנות בצורה הטובה ביותר. אני מרגיש שיצא לי לתרום ולשרת בתפקיד בעל משמעות מבצעית, ואני שמח על כך".

 

 

כמו סמ"ר שוחט, גם סמ"ר ירדן גולדשטיין רצתה לשרת בתפקיד פיקודי לאחר שירות כלוחמת ביחידה. לכן, כאשר הוצע לה לפקד בהכשרת קורס סנפיר היא הסכימה לכך בהתלהבות. סמ"ר ירדן גולדשטיין, מפקדת בקורס סנפיר, הסבירה, "רציתי להשפיע על חיילים ולהכין אותם בצורה הטובה ביותר לשירות המאתגר והמשמעותי של לוחמי היחידה, אותו חוויתי בעצמי. מהפיקוד על הלוחמים והכשרתם למדתי המון על יכולותיי ועל תפקודי כמפקדת בקורס כה אינטנסיבי ועמוס. הפיקוד והאחריות שבכך אפשרו לי לאתגר את עצמי ולהתפתח מאוד".

 

 

חלק מלוחמי יחידת סנפיר המגיעים לבסיס אשדוד עוברים לשרת כמפעילי פרוטקטור, כלי שיט מאויש מרחוק, אותו מפעילים הלוחמים מצרעה שנמצאת בים, או מהחוף. הלוחמים גם יכולים לצאת לקצונה או לשרת בתפקידים שונים ביחידה. בוגרת נוספת של מחזור 18 היא סמ"ר נועה קרן, המשרתת כצוללת מקצועית ביחידה למשימות תת-מימיות (ילת"ם). על אף שהמעבר מסנפיר לילת"ם ייחודי, הצליחה סמ"ר נועה קרן להשלים את מסלול היחידה היוקרתית בהצלחה ואף להפוך לחבלנית הראשונה בצה"ל. "לאחר הקורס הגעתי לבסיס אשדוד והנהנתי מהשירות, אך המשימות של ילת"ם והאתגר של ההכשרה שלהם משך אותי, ושמחתי כאשר הודיעו לי שאני יכולה להגיע ליחידה", שיתפה סמ"ר קרן. "אני שמחה על המסלול הייחודי שיצא לי לחוות, הן בשירותי ביחידת סנפיר והן בשירותי בילת"ם. האתגר והסיפוק שחוויתי בשירותי, אל מול כל הקשיים מולם התמודדתי, היו שווים את המסע. אני היחידה מהקורס שלי שהגיעה לילת"ם, והם תמכו בי ושמחו בשבילי לאורך כל הדרך. נשארנו בקשר למרות שהגענו למקומות ולתפקידים שונים, ואני שמחה שיצא לנו להכיר זה את זה ולשרת ביחד. אני מקווה שנצליח לשמור על קשר גם לאחר השחרור, ואני בטוחה שכל אחד מאיתנו יצליח בדרכו".

 

עוד כתבות בנושא

loading...