שישי אישי: תמונת מצב שישי אישי: תמונת מצב

שישי אישי: תמונת מצב

נדב מנלה

מסין, לאמריקה, לישראל: הכירו את רב-טוראי מירה הלוי, צלמת צבאית בדוברות זרוע הים

לפני שאתם מתחילים לקרוא את הכתבה, היכנסו רגע לאינסטגרם או לפייסבוק של הזרוע (זה לא קידום עצמי, אני מבטיח, יש פואנטה). התמונות שאתם רואים, המייצגות את זרוע הים על כלל בסיסיה, יחידותיה ומשרתיה, הן פרי עמלם של צלמי זרוע הים. וכמו שמאחורי כל תמונה יש עולם שלם, כך גם יש מאחורי הצלם או הצלמת שצילמו אותה.

רב"ט מירה הלוי, צלמת צבאית בדוברות זרוע הים, נולדה בסין, וכשהייתה בת שלושה עשר חודשים ההורים האמריקאים-יהודים שלה אימצו אותה. "בגיל 14 עליתי לארץ עם הוריי והשנה הראשונה בישראל הייתה קשה. הרגשתי שבית-הספר שלי לא התאים לי", משתפת רב"ט הלוי. "לאחר שעברתי לתיכון "יאסא" לאומנויות ומדעים, והרחבתי צילום וציור, הרגשתי שמצאתי את המקום שלי. רוב הידע המקצועי שלי הגיע משם".
"בהתחלה לא רציתי להתגייס", היא מודה, "אבל עם הזמן החברים שלי שכנעו אותי שזה רעיון טוב ושאני יכולה לתרום למדינה. לבסוף השתכנעתי, ואין שמחה ממני על ההחלטה הזו. ביקשתי מיון לתפקיד צלמת צבאית - והינה אני כאן".
רב"ט הלוי התגייסה למחו"ה אלון בינואר 22' לקורס לעולים חדשים וסיימה אותו מוקדם מהצפוי בשל שליטתה בעברית. "ממש נהניתי שם", היא מספרת. "המפקדת שלי הייתה ממש טובה. היא עזרה לי להסתגל לצה"ל, להבין את התרבות של צה"ל, ובאופן כללי השפיעה עליי מאוד. אחרי תקופה קצרה שם הגעתי לדוברות זרוע הים באמצע פברואר וישר התחלתי חפיפה".
רב"ט מירה הלוי מצלמת במהלך אימון של שייטת 3
רב"ט מירה הלוי מצלמת במהלך אימון של שייטת 3
(צילום: דוברות זרוע הים)

אומנם בסיס היחידה שלה נמצא בקריה, אך הלו"ז שלה משתנה תכופות ובכל יום היא מוצאת את עצמה במקום אחר בזרוע. מסיום קורס בבה"ד לביקור בב"ח, מתרגיל בינלאומי בזי"ס לאימון פלגה 916 באשדוד - ובחזרה לקריה לעריכות של התמונות.
"הצילומים שלי מתחלקים לשלוש קטגוריות עיקריות", מספרת רב"ט הלוי. "הקטגוריה הראשונה היא טקסים, כמו טקסי סיום קורס של לוחם ימי, בק"שיות, צוללן או חובלים, וטקסי חילופי תפקידים. הקטגוריה השנייה היא ביקורים, בין אם אלה מבקרים צבאיים שיכולים להיות נציגי צבאות זרים או ביקורים פנים-צה"ליים מחיל-האוויר ומזרוע היבשה, ובין אם זה ביקורי אזרחים. הקטגוריה השלישית היא הפלגות: אימונים, תרגילים בינלאומיים, הפלגות מבצעיות והפלגות פרידה ממפקדים", היא מפרטת.

סטי"לנים בשייטת 3 מול חיפה
סטי"לנים בשייטת 3 מול חיפה
(צילום: רב"ט מירה הלוי, דוברות זרוע הים)

צלמת מסביב לשעון

"הדבר שאני הכי אוהבת בשירות זה לפגוש אנשים חדשים בספינות", היא אומרת בהתלהבות. "זה לא מובן מאליו מבחינתי שאני יכולה להצטרף ללוחמים ולחוות איתם את השטח, את הים, להיות על כלים שונים ולקחת חלק באירועים בזרוע. לדוגמה, הייתי בקפריסין בחודש המלחמה במאי האחרון וזאת הייתה חוויה מטורפת שאני לעולם לא אשכח".
רב"ט הלוי מציינת את החשיבות הייחודית של התפקיד שלה, "זה חשוב מאוד לצלם ולתעד: גם כדי לייצג את זרוע הים בתקשורת ולהראות כמה זה מעניין ומשמעותי לשרת בה, גם כדי לעודד גיוס לזרוע ולהעלות את המוטיבציה של המשרתים, וחשוב לא פחות - שיהיה תיעוד לשנים הבאות".

"להיות צלמת צבאית זאת עבודה מאוד אינטנסיבית אך גם מאוד מתגמלת. אנחנו עובדים מסביב לשעון, נמצאים בכל זמן בכל מקום. לצד האתגר מגיעה גם תחושת סיפוק אדירה - לראות את העבודה שלי מתפרסמת בתקשורת וברשתות החברתיות, משמחת אנשים וגם משפיעה על תפיסת הצבא בציבור. אני שמחה שזכיתי לתרום מעצמי ומיכולותיי למען הצבא ולזרוע הים", מסכמת רב"ט הלוי בחיוך.

חיילי זרוע הים באליפות צה"ל בכושר קרבי
חיילי זרוע הים באליפות צה"ל בכושר קרבי
(צילום: רב"ט מירה הלוי, דוברות זרוע הים)

עוד כתבות בנושא

loading...