הכירו את האישה שעומדת מאחורי הקשר האסטרטגי החשוב ביותר של זרוע הים
ברחבי הגלובוס, ישנן עשרות מובלעות אמריקאיות, אך משרדה של קפטן (N) קייטי שלדון בבסיס הקריה שבתל אביב הוא כנראה אחת מהקטנות שבהן. מהחלון ניבטים מגדלי עזריאלי, ההמולה התל - אביבית מהרחובות הסמוכים נשמעת בשפה העברית אך כל זה עוצר בדלת. בתוך משרדה של קייטי הקצינים לובשים את מדי צבא ארצות הברית, הסמלים זרים לעין הישראלית ואנגלית היא שפת השיח.
לפני מספר חודשים, ישראל עברה מפיקוד אירופה של ארצות הברית (UECOM) לפיקוד המרכז האמריקאי (CENTCOM), וזאת כדי לאפשר שיתופי פעולה נרחבים יותר בין האומות. מפקד הפיקוד - אדמירל (☆☆) בראד קופר מינה בעצמו את קפטן קייטי שלדון לתפקיד קצינת הקישור שלו בישראל וזאת בשל ניסיונה הנרחב והמגוון בחיל הים האמריקאי בכלל, ופיקוד המרכז בפרט.
"נבחרתי לתפקיד קצינת הקישור ל-NAVCENT בזכות הידע הרב שלי על איזור הפעולה של NAVCENT, על הכוחות השונים שתומכים את הפיקוד ועל הצי החמישי. עבדתי בעבר עם אדמירל קופר ואני מכירה את כוונותיו להעמיק את הקשרים בין חיל הים האמריקאי לישראל", מספרת קייטי שלדון.
מאז נכנסה לתפקיד, קפטן שלדון הניחה את היסודות לקשר הנבנה בין זרוע הים לצי החמישי. על תפקידה כקצינת הקישור היא מספרת: "תפקיד קצין הקישור חשוב מאין כמותו. יש כאן אחריות עצומה - ביושבי כאן אני מייצגת את הצי החמישי, את אדמירל קופר ואת כל הצוות. כובד האחריות עלול להיות מאיים, אך למזלי יש לי את הגיבוי המלא של הפיקוד והצוות. תפקידי כקצינת קישור הוא לסייע בתיאום ושיתוף פעולה".
זה עשרות שנים שבין ישראל לארצות הברית מתקיימת ברית קרובה, אך בשנים האחרונות, השותפות הימית בין שתי האומות מגביהה ומגיעה לשיאים חדשים. "קצרה היריעה מלפרט כמה שתי המדינות מרוויחות מהשותפות הזאת", מסבירה קפטן שלדון. "הברית הזו אפשרה לנו להרחיב את ההבנה המשותפת שלנו של הסביבה הימית בים סוף ובים והתיכון".
"הברית בין ישראל לארצות הברית בנויה על כבוד הדדי ותקשורת רציפה. בדיוק בגלל זה תפקיד קצין הקישור הוא כה חשוב, הוא מאפשר לנו לחזק ולהרחיב את הקשר בינינו. אני גאה להגיד שהצלחנו להעמיק משמעותית את הקשר בין הצי החמישי לזרוע הים".
קפטן שלדון שירתה מעל ל-20 שנה בחיל הים האמריקאי ובמסגרת תפקידיה, ביקרה בכל קצוות תבל. אך בעוד זמנה בישראל מתקרב לסיומו, היא תופסת את תקופתה כאן כאחת מהמיוחדות ומהמעניינות שחוותה. "לאורך השנים, שירתתי על שלוש ספינות ונשלחתי לפרקי משימה בכל רחבי העולם - החל מקוריאה ועד איי האוקיינוס השקט. אני מרגישה בת מזל שנפל בחלקי לשרת כאן בישראל ולמלא את התפקיד הזה".
כשנשאלה על רגע אחד משמעותי מהתקופה שלה בישראל, לקפטן שלדון הייתה תשובה נחרצת: "זיכרון משמעותי שיש לי הוא טיסת המסוק שנערכה בחודש יולי. יצאנו לטיסה זמן קצר אחרי שהגעתי לישראל וזו הייתה הזדמנות הראשונה שלי לראות את מדינת ישראל. באותה הטיסה הצלחתי לראות לא רק את נופיה היפים של ישראל אלא גם את האתגרים איתם מתמודדת ישראל על בסיס יומיומי, ובמה הם שונים מהאתגרים הלאומיים של ארצות הברית. הרגע הזה בו ראיתי את מדינת ישראל מלמעלה נתן לי פרספקטיבה אמיתית על המאבקים היום יומיים של צה"ל ושל מדינת ישראל".
אף על פי שהיא מסיימת את תפקידה בישראל, נושא הקשר בין ארצות הברית לישראל, לנצח ישאר קרוב לליבה. בעתיד היא מצפה לראות את הקשר בין האומות מתפתח, "אני צופה שבעתיד הברית הימית תתרחב ואיתה יתרחבו גם שיתופי הפעולה. אין ספק שאתגעגע לאנשים שהכרתי ולקשרים החמים שהצלחתי ליצור".
עוד כתבות בנושא