לכבוד שבועות: מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן לכבוד שבועות: מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן

לכבוד שבועות: מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן

רב״ט שירה יוסוב, בסיוע אגם תותחני

רב״ט שירה יוסוב בקרית שליטה ימית במוצב ראש הנקרה אוהבת לאפות בזמנה הפנוי. החברים בצבא מספרים שהעוגות והמאפים שמביאה הם הטעימים ביותר שטעמו. הפעם היא סיפקה לנו מתכון מיוחד לשבועות שגם אתם תוכלו לנסות -

עוגת גבינה שוקולד לבן
(מתאים לרינג קוטר 26)


מצרכים

לתחתית:
250 גרם פתיבר(שרוול)
100 גרם חמאה

לעוגה:
450 גרם שמנת
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
רבע כוס סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
200 מל שוקולד לבן
120 מל שמנת מתוקה

לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
כף אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

קרם וניל:
250 מל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל

אופן הכנה

1. נכין את התחתית - נטחן את עוגיות הפתיבר ונערבב יחד עם חמאה מומסת עד למרקם אחיד. נשטח בתבנית ונקפיא עד להכנת הבלילה.
2. נכין את הבלילה - נערבב את כל הגבינות, הסוכר, הביצים ותמצית הונים לתערובת אחידה. במקביל נמיס שמנת מתוקה ושוקולד לבן. נוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות.
3. נחמם תנור ל 150 מעלות.
4. נניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים.
5. נשפוך את התערובת שהכנו על הבסיס ונכניס לתנור עד שנראה כי קצוות העוגה יציבים והמרכז מעט רוטט (הזמן משתנה בהתאם לתבנית העוגה ולצורתה ** זה בסדר אם העוגה לא נראית מוכנה במרכז).
6. נכין את הציפוי - נערבב את השמנת עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל לתערובת אחידה.
7. נצנן את העוגה ונמרח עליה את הציפוי שהכנו.
8. נכין את קרם הוניל - נקציף שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג וניל למרקם אחיד ונזלף על העוגה עם צורת צנטר שנרצה.
9. נכניס למקרר לפחות לשש שעות.
10. לפני הגשה אפשר לקשט בשוקולדים או פירות


שיהיה בתיאבון!

רב״ט שירה יוסוב בקרית שליטה ימית במוצב ראש הנקרה אוהבת לאפות בזמנה הפנוי. החברים בצבא מספרים שהעוגות והמאפים שמביאה הם הטעימים ביותר שטעמו. הפעם היא סיפקה לנו מתכון מיוחד לשבועות שגם אתם תוכלו לנסות -

עוד כתבות בנושא

loading...